Verden

Löfven er klar for å slutte som statsminister

Stefan Löfven har søkt om å få slutte som statsminister i Sverige. Dermed kan landet få en kvinne som statsminister for første gang.

Stefan Löfven er snart være ferdig som statsminister. Onsdag søkte han om å få slutte. Det gjør at Andreas Norlén må finne en ny person som vil være statsminister. Norlén er talsmann for nasjonalforsamlingen i Sverige.

Det har vært kjent siden august at Löfven ville slutte. Først sluttet som leder for partiet Socialdemokraterna. Nå er han klar for å slutte som statsminister

Magdalena Andersson er ny leder i partiet. Hun har vært finansminister fram til nå. Det er ventet at hun vil ta over som ny statsminister. Da blir hun første kvinne i den rollen i Sverige. Löfven har ventet med å slutte, fordi han ville bli ferdig med nye regler om vern av strender og skog i Sverige.

Mer fra Verden

Siste utgave

På forsiden nå