Verden
Bildet er av en ung gutt med munnbind som får en sprøyte med koronavaksine i armen. Foto: Ted S. Warren / AP / NTB

WHO håper på en vaksine uten sprøyte

WHO ser fram til nye korona-vaksiner blir klare. Da kan sprøyter bli byttet ut med nesespray eller piller.

Det er gode nyheter for alle dem som er redd for sprøyter. Men det er også godt nytt for alle andre. En ny type vaksine kan være enklere å sette, ifølge Soumya Swaminathan. Hun er sjefsforsker for Verdens helseorganisasjon (WHO). I beste fall kan det bli mulig å vaksinere seg selv uten hjelp, ifølge WHO.

Swaminathan sa at det nå 129 mulige vaksiner som blir testet på mennesker. 194 andre blir fortsatt testet i laboratorier.

Hun sa de neste vaksinene kan gi folk mer å velge mellom. Det kan bli mulig å velge nesespray eller piller i stedet for en sprøyte. Og denne teknologien kan også bli brukt på vaksiner mot andre sykdommer. I noen land er det allerede mulig å få influensa-vaksine som spray.

Mer fra Verden

Siste utgave

På forsiden nå