Verden

Aung San Suu Kyi dømt til fire års fengsel

I fjor høst vant Aung San Suu Kyi valget. Men militæret tok makten i Myanmar i februar. Nå er hun dømt til fire år i fengsel.

Aung San Suu Kyi og Nasjonal-ligaen for demokrati (NLD) var en klar vinner av valget i Myanmar i fjor. Men militæret tok makten, og satte en stopp for jobben med å skape demokrati i landet. Mandag ble Suu Kyi dømt til fengsel.

Også flere andre ledere fra NLD er dømt til fengsel. I likhet med henne ble president Win Myint dømt til fire års fengsel. Suu Kyi var statsminister fram til februar.

Begge var anklaget for å ha brutt regler som skulle hindre smitte med korona. De var også anklaget for å ha bedt folk vise motstand mot militæret. De to ble dømt for begge deler.

Men de to må også være klare for at det kommer flere dommer. Det sier Zaw Min Tun som er talsmann for militæret. Enn så lenge slipper de to å være i et vanlig fengsel.

Militæret tapte valget i fjor høst. Men de tok makta i februar i år. Siden da har de anklaget Suu Kyi for flere ting. Blant annet for å ha kjøpt walkietalkier og fått de ulovlig inn i landet.

Nå er også Suu Kyi anklaget for korrupsjon og for juks ved valget. Hun risikerer flere tiår i fengsel om hun blir dømt for alt hun er anklaget for.

Det har vært store protester mot militæret siden de tok makten. Over 1.000 personer skal ha blitt drept da militæret brukte vold for å få bort protestene. Over 10.000 mennesker skal ha blitt pågrepet.



Siste utgave

På forsiden nå