Verden
Alle private arbeidsgivere i New York må kreve at ansatte er vaksinert innen 27. desember, sier ordfører Bill de Blasio mandag. Her venter innbyggere i kø ved et mobilt vaksinesenter i byen.
 Foto: Mary Altaffer / AP Photo / NTB

Her blir det påbudt med vaksine

Folk som jobber i private bedrifter i New York i USA, må vaksinere seg. Det krever ordføreren i byen.

Nord-Amerika — Ordfører Bill de Blasio i New York vil stanse stigende korona-smitte i USA. Derfor krever han obligatorisk vaksine. Kravet er for dem som jobber i private bedrifter.

– Alle arbeidsgivere for private bedrifter i New York, må kreve at folk vaksinerer seg. De må være vaksinert innen 27. desember, sa de Blasio mandag.

Den nye varianten av korona-viruset sprer seg raskt, også i USA. Ordføreren sier de vil gjøre noe på forhånd for å stoppe spredningen av viruset.

De nye reglene sier at alle som jobber i private selskaper, må kunne bevise at de har fått minst én dose med vaksine. De vil ikke kunne unngå kravet med testing.

Omtrent 184.000 bedrifter berøres av de nye reglene. Det gjelder alt fra store selskaper til små bedrifter eid av familier. 3,7 millioner mennesker jobber i private bedrifter i New York.

Delstaten er den første og eneste i USA som har så strenge regler for vaksine, ifølge nasjonale helsemyndigheter.


Mer fra Verden

Siste utgave

På forsiden nå