Verden

Uten koronapass kan du bli avvist på grensa

Fram til nå er det bare Norge som har stilt krav til folk som reiser over grensa fra Sverige. Fra 21. desember vil også svenskene stille krav.

Sverige har siden starten av desember avvist folk som kommer fra nesten hele verden. Folk fra Den europeiske union (EU) eller EØS-land har fått slippe inn hvis de har grønt korona-pass.

Fram til nå har det vært unntak for folk fra andre land i Norden. Men fra 21. desember er det over. Da må også nordmenn vise korona-pass på grensa. Det skriver nyhetsbyrået TT.

– Vi ser en at det sprer seg mer smitte i Europa. Men slik er det også i våre naboland. I Sverige har vi nå krav om koronapass med innreise fra alle land men unntak for Norden. I dag vil regjeringen bestemme at de samme kravene skal gjelde for folk som kommer fra land i Norden også, Det sier Magdalena Andersson. Hun er svensk statsminister.

Hun sier at nordmenn er velkommen til Sverige. Men da må de følge de samme reglene i julen som de måtte ha fulgt i Norge, sier hun.

I Norge er det strenge regler for hvor mange som kan være samlet i jula. Det er også regler som forbyr serveringssteder å selge alkohol til folk de neste ukene. Andersson ber

– Ikke flytt festen over grensa, sier Andersson.


Mer fra Verden

Siste utgave

På forsiden nå