Verden
Bildet er av en sort bil hvor det er festet et litauisk flagg. Det er tre horisontale, like brede striper. Den øverste er gul, den i midten er grønn og den nederste er rød. Bildet er fra markeringen av landets uavhengighet. Foto: Mindaugas Kulbis / AP / NTB

Her bor det sju prosent færre enn for ti år siden

På de ti siste årene er det blitt 230.000 færre innbyggere i Litauen. Det er dramatisk, mener myndighetene.

I år har det vært folketelling i Litauen. Den viser at det bor rundt 2,81 millioner personer i landet, ifølge folk i statistikk-departementet. Det er sju prosent færre enn for ti år siden. I 2011 bodde det mer enn 3 millioner mennesker i landet.

At det er så mange færre som bor i landet blir omtalt som dramatisk. Myndighetene sier det er to årsaker som kan ha betydd mye. Det blir født færre barn, og flere innbyggere har reist fra landet for å lete etter muligheter i andre land.

Det ble også færre litauere i de ti årene før. For i 2001 bodde det rundt 3,5 millioner personer i landet. Dermed er det på 20 år blitt rundt 20 prosent færre innbyggere i Litauen.

Mer fra Verden

Siste utgave

På forsiden nå