Verden

Minst 70 personer er savnet etter ras i Myanmar

Mellom 70 og 100 personer er savnet etter at et ras traff en gruve i Myanmar. Det melder rednings-mannskapene i landet. De sier også at en person er funnet død.

Raset gikk nærheten av en gruve der det letes etter edelstenen jade. Det skjer i et område som heter Hpakant. Det er i delstaten Kachin nord i landet.

– Rundt 70 til 100 mennesker er savnet etter et jordras. Det skjedde rundt klokka 4, sier Ko Nyi til nyhetsbyrået AFP. Han er en av rednings-mannskapene som leter etter folk som kan ha overlevd.

– Vi har sendt 25 skadde mennesker til sykehus. Og vi har funnet en som er død, sier han. Ifølge Kyi er det rundt 200 personer som deltar i letingen. Noen bruker også båter for å lete etter folk som kan ha havnet i en innsjø i nærheten.

En annen person på stedet sier de er redde for at 80 mennesker kan ha havnet i en dam med avfall fra gruva.

Ifølge lokale medier skal det være funnet 20 døde. Men disse tallene er ikke fra verken redningsmannskapene eller myndighetene.

Ingen andre land i verden graver fram like mye jade som Myanmar. 90 prosent av all jadestein i verden kommer fra landet. Den blir blant annet brukt i smykker. Det har vært mange ulykker i gruvene i Myanmar de siste årene. Det er gjort få tiltak for å gjøre det trygt å jobbe der. De fleste ansatte er arbeids-innvandrere som får svært dårlig betalt for jobben.

Også i fjor var det et stort ras i samme område. Da var årsaken mye nedbør. Da ble nesten 300 gruvearbeidere fanget under jorda. Da døde det ifølge kanalen Al Jazeera over 170 personer.

Siste utgave

På forsiden nå