Verden
Det er en utbredt svindel av koronamidler i USA, ifølge Secret Service, som jobber med å etterforske saker i samtlige stater. Foto: Nam Y. Huh / AP / NTB

Nye studier av omikron: – Dette må kalles en god nyhet

Nye studier av varianten omikron kan være veldig gode nyheter. De tyder på at omikron er langt mindre farligere enn delta.

Ny forskning viser at varianten omikron er langt mindre farlig enn delta.

Risikoen for alvorlig sykdom er langt mindre. Risikoen for å bli innlagt på sykehus er langt mindre. Det viser en ny studie.

Den kommer fra det sørafrikanske helse-instituttet (NICD). Studien viser flere ting som kan være veldig gode nyheter.

Mange har bekymret seg over flere sykehus-innleggelser etter omikron begynte å spre seg. Ifølge studien er risikoen for å bli innlagt 80 prosent mindre ved smitte av omikron enn smitte av delta.

Risikoen for alvorlig sykdom er 70 prosent lavere ved omikron, ifølge studien. Den er basert på statistikk over smitte og sykehus-innleggelser i Sør-Afrika.

Sør-Afrikas merkbare fall i nye koronatilfeller de siste dagene kan tyde på at landets høye omikron-bølge har passert toppen, sier medisinske eksperter. Foto: Denis Farrell / AP / NTB

Cheryl Cohen jobber i NICD. Hun gleder seg over tallene.

– Disse tallene er svært positive. De tyder sterkt på at omikron-smitten blir mindre alvorlig enn delta, sier hun.

De første tilfellene av omikron ble påvist i Sør-Afrika, i provinsen Guateng. Nå har tallene for omikronsmitte begynt å gå ned der. Det skjer selv om myndighetene ikke har innført strenge koronatiltak.

En annen undersøkelse av England og Skottland viser mye av det samme. Undersøkelsen, fra universitetet i Edinburgh, viser at risiko for å bli innlagt på sykehus er 60 prosent mindre ved omikron.

– Dette må kalles en god nyhet, sier Jim McMenamin. Han leder arbeidet mot korona-smitte i Skottland, og er medforfatter av studien.

Studien viser også at vaksiner gir mindre beskyttelse mot omikron, men mindre enn mot delta.

Mer fra Verden

Siste utgave

På forsiden nå