«The Great Barrier Reef» er verdensstørste korallrev. Det ligger langs kysten til Australia.
Korallrev består faktisk av levende dyr, som vanligvis sitter fast i havbunnen. De er en viktig del av økosystemet i havet.
Koralldyrene i Australia er truet av stigende temperaturer i havet. Når havet blir varmere, kan koralldyrene bli syke og dø.
Nå prøver forskere avle frem «superkoraller». Det er koralldyr som er avlet frem i et laboratorium. Slike koralldyr kan kanskje overleve bedre enn de som finnes naturlig ute i havet.
Metoden kalles «assistert evolusjon».
– Det startet først som en sprø idé. At vi faktisk kan hjelpe til med forandringene, og sikre bedre overlevelse, sier Kira Hughes. Hun er prosjektleder og forsker ved Universitetet i Hawaii.

Hun har jobbet med prosjektet i flere år. Nå er hun og teamet klare til å plante koraller ute i havet.
Metodene har gitt gode resultater i forsknings-labene, sier Hughes. Nå er den største utfordringen hvordan de skal fraktes ut i havet. Både pumper og mini-ubåter har blitt vurdert.
Flere har vært skeptiske til denne nye metoden. Men Madeleine van Oppen forklarer at hensikten kun er å reparere skader. Hun jobber på det australske instituttet for havforskning.
– Mennesker har allerede blandet seg inn og påvirket korallrev i lange tider. Alt vi gjør, er å forsøke å reparere skadene, sier hun.
Hun håper metoden kan beskytte korallrevene mot klimaendringer.
– Vi er nødt til å gjøre noe for at korallene skal overleve i fremtiden, sier hun.