Verden
Fotografiet har blitt kunst på hjørnet av en lang vegg med graffiti ved Christiania i København. Foto: Philip Davali / Ritzau Scanpix / NTB

Omikron sprer seg i Europa – Danmark mest utsatt

Flere land i Europa setter nye smitterekorder daglig. Danmark har nå mest smitte i verden, per innbygger.

Koronasmitten sprer seg over hele Europa. Det er den femte smilttebølgen på kontinentet. Flere land melder om nye smitterekorder.

Tallene blir høyere hver dag, i land som Italia, Frankrike, Storbritannia, Hellas og Portugal. Det skriver avisen The Guardian.

Smitten kommer både fra omikron, men også fra andre varianter.

I Storbritannia ble det tirsdag registrert 129.471 nye smittetilfeller på et døgn. Det inkluderer ikke Skottland og Nord-Irland.

I Hellas ble det registrert 21.657 nye smittetilfeller tirsdag. Det er over dobbelt så mange som mandag, da antallet lå på 9.284.

Frankrike registrerte tirsdag nesten 180.000 nye smittetilfeller, noe som er langt høyere enn noen gang tidligere under pandemien. Smitten stiger raskt i landet.

Også i Portugal ble det tirsdag satt ny rekord, med 17.172 nye smittetilfeller på et døgn. Men antall sykehusinnleggelser holder seg på et stabilt lavt nivå. I Portugal utgjør omikronvarianten nå 61,5 prosent av alle smittetilfellene.

Også i Tyrkia meldes det om økende smitte. For første gang siden 19. oktober har antall smittetilfeller i løpet av et døgn passert 30.000.

Men det er Danmark som har den høyeste smitteraten i verden, per innbygger. Det lille landet har 1.612 smittetilfeller per 100.000 innbyggere.

Også der ble det satt ny smitterekord tirsdag. For første gang har antall nye smittetilfeller på et døgn passert 15.000. Siden forrige uke har omikronvarianten vært dominerende i Danmark.

Mer fra Verden

Siste utgave

På forsiden nå