Verden

Epsteins ekskjæreste dømt i retten

Ghislaine Maxwell er dømt for å ha hjulpet Jeffrey Epstein med å forgripe seg på unge jenter. Hun kan få livstid i fengsel.

Ghislaine Maxwell er ekskjæresten til Jeffrey Epstein. Epstein var en svært rik finansmann, som var god venn med mange mektige mennesker.

Epstein er blant annet fotografert med prins Andrew, Donald Trump, Bill Clinton og mange, mange fler.

I 2008 ble han dømt for å ha kjøpt seksuelle tjenester av mindreårige. Epstein sonet 13 måneder i fengsel. Mer enn ti år senere ble han fengslet igjen. Da døde Epstein på cellen sin.

Den amerikanske forretningsmannen Jeffrey Epstein tok livet sitt i fengsel i 2019 mens han ventet på å bli stilt for retten for menneskehandel og overgrep mot mindreårige. Foto: New York State Sex Offender Registry / AP / NTB

Ifølge fengselet han døde i, begikk Epstein selvmord. Manglende sikkerhets-rutiner har fått mange til å stille spørsmål rundt hva som egentlig skjedde.

På internett ble konspirasjons-teorier svært populære, om at Epstein egentlig hadde blitt drept.

Ghislaine Maxwell (60) har vært i retten de siste ukene. Hun har blitt anklaget for å hjelpe Epstein med å misbruke unge jenter.

Maxwell avviser alle anklager. Onsdag ble hun likevel dømt, på fem av seks tiltalepunkter. Maxwell er blant annet dømt for å lure unge jenter til å gi Epstein massasjer. De skal deretter ha blitt utsatt for overgrep. Jentene skal også ha blitt lokket med penger.

Retten mener nå at Maxwell spilte en viktig rolle i å hjelpe Epstein med overgrepene.

– Det er på høy tid at hun stilles til ansvar, sa aktor Alison Moe i retten.

Fire av kvinnene vitnet i rettsaken. Maxwell risikerer nå fengselsstraff for resten av livet.

Mer fra Verden

Siste utgave

På forsiden nå