Verden

Mann siktet for å ha tent på parlamentet

Det er en stor brann i parlamentet i Sør-Afrika. Det har ført til store skader. En mann er siktet for å ha startet brannen.

– Vi fikk kontroll på brannen i løpet av natten. Det sier Jermaine Carelse i brannvesenet i byen Cape Town. Men han sier også at de mandag morgen jobber med å slukke brannen. Det brenner nemlig fortsatt i den eldste delen av bygget.

Det var også der brannen startet tidlig søndag morgen. Derfra spredte brannen seg videre til nyere deler av bygget.

En 51 år gammel mann ble pågrepet inne i bygget, ifølge politiet. De sier at han er siktet for å ha startet brannen.

Ingen personer skal være skadd, men det skal være store skader på bygget. Blant annet er salen der representantene sitter, brent ned.

President Cyril Ramaphosa var på stedet søndag. Han sa brannen var en fryktelig hendelse.

– Vi må være takknemlig for at det ikke brant helt ned, sa han ifølge avisa News24.

Ramaphosa sa også at det var et anlegg som skulle ha slukket brannen. Men sprinkler-anlegget har ikke virket som det skulle.

Jean-Pierre Smith er byråd for sikkerhet i Cape Town. Han sa søndag at taket i den gamle delen av bygget hadde rast helt sammen. Det er også store skader på hele bygget av vann og røyk.

Det er lagret en viktig samling i bygget som brenner. Blant annet original-manuskriptet til nasjonalsangen til landet. Det er uklart hva som har skjedd med denne samlingen under brannen.

Også i fjor var det en stor brann i Cape Town. Da brant det på universitetet i byen. Brannen spredte seg til biblioteket, og førte til at mye viktig historie brant opp.


Siste utgave

På forsiden nå