Verden
Bildet er av en pasient fraktes på tralle utenfor Royal London Hospital. Foto: Matt Dunham / AP / NTB

Må ha forsvarets hjelp med korona

Mange syke gjør at det er behov for hjelp på sykehus i London. Nå er det sendt ut rundt 200 soldater som skal hjelpe til med å håndtere korona.

Helsevesenet NHS i Storbritannia sliter nå med å håndtere korona. Årsaken er omikron-varianten. Verst er det i London. Der er det blitt mye mer smitte de siste ukene. Det har også ført til at mange av dem som jobber på sykehusene er syke. Dermed er det mangel på folk til å gjøre den viktige jobben.

Håpet er at landet kan klare å komme seg gjennom denne runden med mye smitte, uten at det må lages nye og strenge regler. Det sa statsminister Boris Johnson denne uka. Nå er det bestemt at sykehusene får hjelp fra forsvaret. Det blir sendt ut 200 personer som skal hjelpe. Av dem er det 40 militær-leger.

De 200 skal bli delt opp i 40 lag med fem personer. Det skal være én lege og fire soldater som skal hjelpe på hvert lag. De skal bli sendt dit det er størst behov for hjelp. Det er ventet at de skal hjelpe til de neste tre ukene.

32 andre soldater skal hjelpe til med førstehjelp og med å kjøre ambulanser. Det skal de gjøre fram til siste del av mars.

Royal College of Nursing er en fagforening for sykepleiere. De mener det nå er umulig for regjeringen å nekte for at det er krise i NHS. De kan heller ikke nekte for at det trengs mer folk der.

– Statsministeren og andre kan ikke lenger avvise spørsmål om det er mulig for helsepersonell å gi god nok hjelp og pleie. Det sier Patricia Marquis. Hun er leder for den engelske delen av forbundet.

Nyhetsbyrået PA melder at 17 helseforetak i landet har meldt fra om at det er krise hos dem. De varsler at de er redde for at de ikke kan gjøre den prioriterte jobben på en måte som er god nok.

Mer fra Verden

Siste utgave

På forsiden nå