Verden
Sjefen for Forsvarets Etterretningstjeneste i Danmark, Lars Findsen, er varetektsfengslet, siktet for lekkasje av hemmelige dokumenter til danske journalister. Foto: Ida Guldbæk Arentsen/ Ritzau Scanpix / NTB

Sjefen for dansk etterretning varetektsfengslet

Lars Findsen har var sjef etterretning i det danske militæret. Nå er han siktet for å delt ut hemmelige opplysninger.

Lars Findsen har vært sjef for Forsvarets Etterretningstjeneste i Danmark. Han har nå blitt varetekts-fengslet. Findsen er siktet for å ha delt ut hemmelig informasjon til journalister.

Ifølge Danmarks Radio er han siktet for å ha delt ut «høyt klassifiserte opplysninger». Det er altså snakk om informasjon som er svært hemmelig, og straffbart å dele.

Findsen ble pågrepet den 8. desember. Han har vært i varetekt siden da. Han er siktet under en paragraf som blant annet handler om «landsforræderi» og spionasje. Den har ikke vært brukt i Danmark på 40 år. Brudd på paragrafen kan gi opp til 12 års fengselstraff.

Findsen har jobbet med nasjonal sikkerhet i Danmark i 20 år.

Tre andre er også pågrepet og siktet. Disse personene har jobbet i det danske overvåkningspolitiet.

Findsen har blitt etterforsket i lengre tid. Han skal blant annet ha blitt overvåket og avlyttet. Det er fortsatt ukjent hva slags informasjon han er siktet for å ha delt ut.

– Jeg nekter meg skyldig. Det er fullstendig vanvittig, dette her. Det må dere gjerne sitere meg på, sa Findsen til pressen mandag.


Mer fra Verden

Siste utgave

På forsiden nå