Verden
Statsminister i Sverige Magdalena Andersson (S) kunngjorde nye koronatiltak på en pressekonferanse mandag.Foto: Marko Säävälä / TT / NTB

Sverige innfører strenge smittetiltak

I forrige uke ble 24.000 personer bekreftet smittet på ett døgn i Sverige. Nå innfører regjeringen strengere smittevern-tiltak.

Alle som kan jobbe hjemmefra, skal gjøre det. Det var beskjeden fra Sveriges statsminister på mandag. Hun heter Magdalena Andersson.

Mens Norges statsminister snakker om å lette på tiltak, snakker Andersson om det motsatte.

Flere smitteverntiltak innføres nå i landet. Det skjer etter smitten har spredt seg rekordraskt. Samtidig er flere syke med andre luftveis-sykdommer. Det kan skape utfordringer for helsevesenet.

Lena Hallengren er sosialminister i sverige. Hun sier arbeidsplasser er den viktigste kilden til at smitten nå sprer seg.

90 prosent av fjorårets permitteringsvarsler for serveringsbransjen i Bergen, kom i desember, samme måned som skjenkestoppen ble innført.Foto: Heiko Junge / NTB

I tillegg skal alkoholservering nå stenge klokken 23. Det blir servering ved bordene, maksantall og én meters avstand.

Universiteter og høyskoler holder åpent. Likevel blir det større muligheter for digital undervisning.

– Vi vet godt at det er inngripende tiltak. Derfor understreker vi at dette er tiltak som vil bli vurdert på nytt hele tiden, sa Andersson.

Med mindre noe annet blir bestemt, varer tiltakene i fire uker.

I forrige uke nådde Sverige ny smitterekord, med nesten 24.000 bekreftede tilfeller på ett døgn.

Mer fra Verden

Siste utgave

På forsiden nå