Verden

I dette landet må folk ta vaksinen eller si opp jobben

Det er strenge krav til folk som jobber i det offentlige i Rwanda. De må vaksinere seg mot korona eller si opp jobben.

Afrika — Korona-pandemien fortsetter. Viruset kommer stadig i nye vairanter. Dermed blir flere smittet.

Vaksine er en god beskyttelse mot å bli alvorlig syk. Noen land kommer med strenge krav for å få flere til å vaksinere seg. Ett av dem er Rwanda.

Der krever mundighetene at folk som jobber for det offentlige, tar korona-vaksinen. De må enten det eller slutte i jobben sin. Det fortalte myndighetene fredag.

Det fins noen grenser for folks rettigheter, sa Jean Marie Gatabazi da beskjeden ble gitt. Han er kommunalminister i Rwanda.

– Vi har gitt dem tid til å tenke seg om. De som helt tydelig nekter å vaksinere seg, kan be om avskjed, sa han. Gatabazi sa også at staten må beskytte de vaksinertes rett til ikke å bli smittet.

Reglene i Rwanda er blant de strengeste i Afrika. Landet har også et stort system for testing og sporing av smitte. For å bruke offentliog transport som buss, må folk ha tatt vaksine. Kun vaksinerte kan besøke barer, restauranter, markeder og offentlige tilstelninger.

Et hundretall rwandere flyktet til Kongo fredag. De ville ikke vaksinere seg av religiøse årsaker. Men de ble sendt tilbake samme dag.

6 millioner rwandere har fått to doser vaksiner. I landet bor det 13 millioner mennesker. Dette er et av de beste resultatene for vaksinering i Afrika. Rwanda har også begynt å fordele en tredje dose vaksine som booster. Får andre land i verdensdelen har kommet så langt som dem.

Det er til sammen registrert 123.886 smittede i landet. 1.395 mennesker har dødd som følge av viruset.


Mer fra Verden

Siste utgave

På forsiden nå