Verden

Navalnyj om pågripelsen – Angrer ikke

Aleksej Navalnyj har nå vært fengslet i Russland i et år. I et innlegg på Instagram står det at russeren ikke angrer på det han har gjort.

Det er ett år siden Aleksej Navalnyj ble arrestert i Russland. Det skjedde etter han hadde oppholdt seg i Europa i lengre tid. Der hadde Navalnyj vært en sterk kritiker av Putin og russiske myndigheter.

Han har blant annet produsert videoer som kritiserer det russiske regimet. Disse har blitt svært populære på internett.

Navalnyj forventet å bli fengslet da han ankom flyplassen i Moskva. Nå er et innlegg postet på Instagram, på vegne av 45-åringen.

– Jeg gjorde det, og jeg angrer ikke et sekund, står det der.

Sammen med innlegget er det lagt ut et bilde, av Navalnyj i fangeuniform.

Fredag er det ett år siden Aleksej Navalnyj (bildet) falt i koma etter å ha blitt forgiftet. Amnesty ber Angela Merkel ta opp saken når hun møter Vladimir Putin fredag. Arkivfoto: Alexander Zemlianitsjenko / AP / NTB

Navalnyj har blant annet sultet seg i fengsel, i protest mot dommen han har fått.

Navalnyj ble alvorlig syk i august 2020. Han ble fløyet til et sykehus i Berlin. Der ble det påvist at han var blitt forgiftet. Navalnyk trengte seks måneders behandling, men overlevde.

Russeren mener selv at russiske myndigheter prøvde å drepe ham. Putin avviser disse anklagene, og nekter å bruke Navalnyjs navn.

Den 17. januar 2021 ble Navalnyj arrestert på flyplassen i Moskva. Han soner nå en dom på to og et halvt år, i en fangeleir utenfor byen. Ifølge Russland er Navalnyj fengslet for å ha brutt regler om å melde seg til myndighetene. Navalnyj selv mener han blir straffet fordi han kritiserer regimet.


Siste utgave

På forsiden nå