Verden

Fant nytt, stort korallrev ved Tahiti

Forskere har funnet det som er et av de største korall-revene i verden. Det er på mellom 30 meter og 65 meters dyp. Det virker også å være uberørt av klimaendringer.

Funnet av korallene som er formet som roser, er «svært uvanlig». Det mener Unesco. De jobber med verdens-arv i verdens-organisasjonen FN.

Laetitia Hedeouin er biolag og ekspert på det som lever i havet. Hun jobber for CNRS, som er et fransk senter for forskning. Hedeouin mener dette er gode nyheter.

– Vi tror at rev som ligger på dypere vann, kan være bedre beskyttet når det blir varmere på jorda, sier hun.

Revet er rundt tre kilometer langt. På det meste er det 65 kilometer bedt, ifølge Unesco. De mener det gjør revet til «et av de største, friske korallrevene som er funnet». Hver eneste korall er på opptil to meter på tvers.

De fleste av de kjente revene i verden, er på mindre enn 25 meters dyp. UNESCO mener at funnet av revet kan være et tegn på at det finnes langt flere friske korallrev enn vi har trodd. Men at de er på deler av havbunnen som vi ikke har sett nøye på til nå.

– Per nå kjenner vi månens overflate bedre enn havets dyp, sier Audrey Azoulay. Hun er sjef i Unesco. Azolay sier også at vi bare har kart over rundt 20 prosent av all havbunn på jorda.

Mer fra Verden

Siste utgave

På forsiden nå