Verden

Sinne mot myndighetene i Hellas etter snø og kaos

Folk i Hellas har slitt med kaos som følge av snø denne uka. Nå er de sinte på både regjeringen og de som driver med transport i landet.

«Fiasko» står det på greske aviser onsdag. Dagen er den tredje på rad at den mest moderne veien i landet er stengt. Det er en motorvei som går rundt byen Aten. Byen er også hovedstad i Hellas.

Sjefen som har ansvar for driften av veien, har sluttet i jobben. Det blir nå jobbet med å fjerne flere hundre biler fra veien. De er forlatt av eierne. Bilene er nå sperret inne i snø

«En regjering begravd i snø», skriver avisa Efsyn. Den er venstre-orientert. Men også aviser som støtter regjeringen mener at det er gjort feil. En av dem er Eleftheros Typos. De skriver om «feil som førte til kaos».

Snøen har også ført til at deler av Aten har vært uten strøm. Det skal ha skjedd minst ti steder. Onsdag ble det jobbet med å løse problemet. Men snøen er til hinder for å få gjort noe med problemet i deler av byen.

– Vi sov ikke i det hele tatt i natt. Våre fingre og tær føltes som de var i ferd med å falle av. Det sier en kvinne som har vært uten strøm i over ett døgn til kanalen Star TV. Hun bor i forstaden Alimos sør i Aten.

Tirsdag ble det klart at hæren skulle hjelpe til. Da var 3.500 biler fanget i snøen. Det var flere enn det politi og brannfolk klarte å hjelpe på egen hånd.

Regjeringen har lovet å betale 2.000 euro til bilister. Folk som var på en togstasjon nord for Aten, får tilbud om 1.000 euro.

En hjemløs mann døde i Thessaloniki lenger nord i landet tirsdag. Det er sagt at kulden var årsak til at han fikk hjertesvikt.

Snøværet startet mandag. Da måtte flere fly til og fra Aten avlyse flygingene. Slik var det også onsdag.

Mer fra Verden

Siste utgave

På forsiden nå