Verden

Vil tømme Donbas for kvinner, barn og eldre

Ledere i Donbas sier sivile skal bli sendt bort fra Donbas i Øst-Ukraina. De sier årsaken er at det finnes ukrainske planer om et angrep.

Denis Pusjilin er leder for gruppa som har makta i Donetsk siden 2014. Da var det et opprør i Øst-Ukraina. Gruppa i Donetsk har krevd at de får bli et eget land. Siden 2014 har de fått støtte fra Russland. Nå sier Pusjhilin at de vil be om mer hjelp fra nabolandet i øst.

– Fra i dag av blir det organisert masseevakuering. Sivile blir sendt til Russland. Vi skal starte med kvinner, barn og eldre, sa Pusjilin i en film på YouTube. Han sier de vil bli tatt godt imot i byen Rostov.

Ifølge Pusjilin har Ukraina planer om et stort angrep mot Donetsk. Han sier også at landet har brutt avtalen som skulle sikre fred. Men regjeringen i landet sier det er Pusjilin og andre opprørere som har brutt avtalen. Det siste døgnet skal det ha vært flere kamper mellom de to delene av Ukraina.

Også lederne av regionen Luhansk vil sende ut vanlige folk, skriver nyhetsbyrået NTB.

Ifølge USA har Russland planer om å gi Ukraina skylda for et angrep. Dermed skal det være en årsak til at de kan starte en krig mot Ukraina.



Siste utgave

På forsiden nå