Verden

Folk flykter fra angrepene i Ukraina

Familier vandrer over grensa til Polen med barna sine.

Folk drar fra Ukraina. Det skjer etter at Russland startet et angrep mot landet. Flere familier går over grensa til naboen Polen. Foreldre leier barna sine. Noen gråter.

Bilder fra Kyiv viser folk som venter på metro-stasjoner. Mange bruker telefonene for å kommunisere med folk. Andre står i lange køer for å ta penger ut av minibanker.

Politiet kjørte rundt og ba folk dra til bomberom. Det skrev avisa VG torsdag morgen. De er til stede i Kyiv i Ukraina. Der spør de Amir Kilani i et bomberom om hvordan han har det:

– Skuffet. Vi har vært i beredskap i en måneds tid. Vestlige allierte har snakket om at det vil komme et angrep. Men for å være ærlig tenkte vi for oss selv: Nei, det er ikke mulig. Hvorfor skulle det skje? Ukraina har ikke gjort noe slemt, så hvorfor angripe? svarer han.

Klar Tale sendte meldinger med 20 år gamle Danylo tidlig torsdag. Han og vennene var i et bomberom.

Russland startet angrepene natt til torsdag. Lenge har russerne hatt soldater ved grensa til nabolandet.

Det har vært en vanskelig konflikt i Ukraina siden 2014. Uroen startet året før. I deler av landet styrer opprørere med støtte fra Russland. Og i 2014 tok Russland over Krim.

– Russland har gått til krig mot Ukraina. Vi måtte redde livet, og vi håper at T-banen er trygg ettersom den ligger under bakken, sa Ksenya Michenka. Det skriver nyhetsbyrået NTB.

Michenka var blant dem som søkte trygghet. Hun var på en av stasjonene under den historiske Maidan-plassen. Der var også sønnen og en bag med familiens katt.


Siste utgave

På forsiden nå