Verden

Russland truer med følger om Finland og Sverige blir med i Nato

Sverige og Finland har valgt å være nøytrale land. Derfor er de heller ikke med i Nato. Det vil true oss om de blir med, sier en talskvinne for Russland.

Både Sverige og Finland er nære partnere av Nato. Enn så lenge har de valgt å stå på utsiden av forsvarssamarbeidet. Men krigen i Ukraina har ført til en ny debatt om temaet i begge landene, ifølge nyhetsbyrået AFP. Nå truer Russland med at det vil få følger hvis de velger å bli med i Nato.

Sanna Marin er finsk statsminister. Torsdag sa hun at at det er lite som tyder på at landet er truet. Men hun er også sikker på at det blir en annen debatt om medlemskap i Nato etter at Russland angrep Ukraina. Det melder kanalen YLE.

Fredag sier Maria Zakharova at det vil få følger om de to landene blir med i Nato. Hun er talskvinne for utenriksdepartementet i Russland.

Hun sier ifølge nyhetsbyrået RIA at alle land har lovet at de ikke skal sikre seg på noen andre land sin bekostning. Hun mener det derfor er behov for Russland å sikre seg selv, hvis de to landene velger å søke om å bli med i Nato.

Talen til Zakharova blir nå også delt på Twitter. Mange er sinte på det de mener er trusler.

Siste utgave

På forsiden nå