Verden

Russland lar vanlige folk flykte igjen, men i helgen gikk det dårlig

Folk har forsøkt å flykte fra byer i Ukraina. I helgen gikk det dårlig.

Russland har lagt ned våpnene. Det sier de selv. Hensikten er at sivile skal få dra ut av byer i Ukraina. Blant annet Kyiv og Kharkiv.

– Russiske styrker vil åpne humanitære korridorer fra klokka 10. Det sa myndighetene i Moskva.

Noen folk sendes til Hviterussland. Mens andre sendes til Russland. Det melder det russiske nyhetsbyrået RIA Novosti.

Soldater legger ned våpnene også i Mariupol og Sumy. Der kan folk flykte til andre steder i Ukraina, eller til Russland.

Folk forsøkte å dra fra Mariupol lørdag og søndag. Det gikk dårlig. Angrepene fortsatte, selv om det skulle være våpenhvile. Partene i krigen anklager hverandre.

Søndag prøvde folk å dra fra Irpin ved Kyiv. En video viser at de ble angrepet. Flyktninger løper av gårde, så smeller det i veien. Tre mennesker ligger livløse igjen.

Et kattebur og en trillekoffert står også igjen, skriver kanalen NRK. Soldater løper til for å gi førstehjelp. To av de drepte var barn, sier myndighetene i Ukraina.

Russland gikk til angrep på Ukraina 24. februar. Siden da har krigen herjet i landet. Omtrent 1,5 millioner mennesker har flyktet ut av landet. Det viser tall fra FN.

Situasjonen er kritisk for flere hundre tusen ukrainere. De må ut med én gang, sier Ukrainas myndigheter. Det melder avisa Ukrainska Pravda.




Siste utgave

På forsiden nå