Verden

Sier Russland henter soldater fra Syria til krigen i Ukraina

Russland jobber med å få soldater fra Syria til å bidra i krigen i Ukraina. Det har avisa Wall Street Journal fått vite.

Russland har deltatt militært i borgerkrigen i Syria i flere år. De har støttet president Bashar al-Assad. De siste dagene skal Russland ha hentet soldater fra Syria. Det melder avisa Wall Street Journal. De har fått vite dette fra amerikanske tjenestepersoner.

Soldatene fra Syria er eksperter på krig i byer. Russland håper det kan gi dem en fordel mot styrkene til Ukrainas regjering. Det sier tjenestepersonene.

Det er uklart hvor mange soldater som har blitt kontaktet. Men noen er allerede i Russland. De forbereder seg på å delta i konflikten. Det sier en av avisas kilder.

DeirEzzor24 er en nettavis som holder til i Deir Ezzor-provinsen i Syria. De skriver av Russland har tilbudt frivillige i landet mellom 1.800 og 2.700 kroner. Det skulle de få for å dra til Ukraina og jobbe med vakthold i perioder på et halvt år.

Utlendinger har vervet seg for å kjempe for Ukraina i krigen. Men det er uklart hvor mange. Ukraina ambassade i Norge har blitt kontaktet av mange nordmenn som vil delta.

Den ukrainske utenriksministeren Dmytro Kuleba er Ukrainas utenriksminister. Søndag kveld hevdet han at mer enn 20.000 personer fra 52 forskjellige land har vervet seg.



Siste utgave

På forsiden nå