Verden

Tre skal ha blitt drept i angrep på sykehus i Mariupol

Onsdag ble et et sykehus i Mariupol i Ukriana angrepet. Minst tre personer skal være drept. Blant dem er et barn, sier myndigheter i Ukraina.

Europa — Russiske styrker angrep fra lufta i Mariupol i Ukraina onsdag. Et sykehus ble truffet, sier ukrainske myndigheter.

– Tre personer ble drept, inkludert et jentebarn, skriver byrådet på sin kanal i appen Telegram.

Tidligere har det blitt meldt at 17 personer ble skadd i angrepet. Sykehuset hadde blant annet en fødeavdeling. Også barn ble behandlet der.

Volodymyr Zelenskyj er president i Ukraina. Han har kalt angrepet en krigsforbrytelse.

Også flere internasjonale organisasjoner reagerer kraftig på angrepet. Blant dem er Redd Barna.

– Det er fullstendig hjerteskjærende å få meldinger om at et barnesykehus skal være bombet. Det er et sted for tilflukt og trygghet, sier Irina Saghoyan i Redd Barna. Hun er direktør i Øst-Europa. Hun sier også at det vil være et brudd på folkeretten.

De krever at krigen stanser med en gang, av hensyn til barna.

Unicef-direktør Catherine Russell kaller rapportene fra Mariupol som forferdelige.

– I løpet av mindre enn to uker er minst 36 barn drept og 50 skadd. Over en million barn har flyktet fra Ukraina til nabolandene, sier Russell.

Situasjonen for folk i Mariupol er svært vanskelig, ifølge myndigheter i Ukraina. Folk får ikke flyktet derifra. Russiske styrker har omringet byen. Det er mangel på blant annet vann og mat.

Sergiy Orlov er viseordfører i byen. Han sier til journalister at mange sivile mål er truffet i angrep til nå. Det gjelder svært mange hus og blokker, sykehuset, offentlige bygninger og en stor metallfbrikk. Det skriver avisa The Guardian.

Han sier også at over tusen personer i byen er drept så langt. Men disse tallene er ikke bekreftet.

Omtrent 200.000 mennesker ønsker å forlater byen. Men det er vanskelig å få til trygge ruter for flukt. Nå klarer kun mellom 2.000 mennesker og 3.000 mennesker forlate byen daglig



Siste utgave

På forsiden nå