Verden

Kjent norsk fotograf siktet for spionasje i Hellas

En norsk fotograf sitter i varetekt i Hellas. Han er siktet for spionasje. Årsaken er at han tok bilder av militær fartøy på vei ut fra en havn.

Avisa VG melder at det er den kjente fotografen Knut Bry som er pågrepet. Han er 75 år gammel, og kjent i hele verden for sine bilder.

Bry tok onsdag noen bilder fra området rundt havna i byen Mytilini. Det er på øya Lesvos. Ifølge advokaten til Bry ble det ved med militære fartøy på bildet. Det skal være årsaken til at han ble pågrepet av kystvakten i Hellas.

– Han tok sju til åtte bilder av to båter. Et var et marinefartøy og det andre var en båt fra Kystvakten. De var på vei ut av havnen. Bildene ble tatt fra avstand. Det kunne vært tatt av hvem som helst, sier advokat Haris Petsikos.

– Det hele ser ganske latterlig ut, spør du meg, sier han til avisa.

Utenriks-departementet (UD) sier at en norsk statsborger er pågrepet i Hellas. De har tilbudt hjelp fra ambassaden i Aten. Bry skulle møte i retten fredag, sa advokaten hans. Men dette er utsatt til mandag.

Utenriks-departementet (UD) sier at en norsk statsborger er pågrepet i Hellas. De har tilbudt hjelp fra ambassaden i Aten. Bry skulle møte i retten fredag, sa advokaten hans. Men dette er utsatt til mandag etter at Bry selv ba om det.

Det er Bry som har bedt om utsettelse.

– Vi trenger mer tid til å forberede oss. I tillegg venter vi på noen dokumenter fra Norge, sier Petsikos til VG.

Bry har vært på Lesvos fordi han deltar som frivillig i hjelpearbeidet. Han er med på å dele ut mat til flyktninger i mottaksleiren på øya. Det sier Efi Latsoudi fra hjelpeorganisasjonen «Solidarity Lesvos»

Siste utgave

På forsiden nå