Verden

Bil kjørte inn i folkemengde i Belgia - seks døde

Søndag morgen kjørte en bil inn i en folkemengde sør i Belgia. Seks personer døde. Politiet etterforsker ikke saken som terror.

Seks mennesker ble drept i Belgia tidlig søndag morgen. Det skjedde da en bil kjørte raskt inn i en folkemengde i Strepy-Bracquegnies. Det er en liten by sør i landet.

Der feiret omtrent 150 mennesker et tradisjonelt morgenkarneval i 5-tiden om morgenen. Politiet har pågrepet mannen som kjørte inn i menneskene i høy fart. Det melder avisa Het Laatste Nieuws. 26 personer er skadd. Ti av dem har livstruende skader.

Politiet etterforsker nå ikke saken som en terror-handling, sier de.

Første ble det meldt at fire personer var døde. Men søndag formiddag var tallet steget til seks. Det sa borgermester Jacques Gobert til avisa.

Et vitne sier at bilen pløyde inn i folkemengden i høy fart. Og at den dro med seg en jente over hundre meter langs gata.

Åtte ambulanser var raskt på plass. Gobert sier det som skjedde, er en katastrofe. Han sa at de brukte en idrettshall som senter for skadde og familiene til ofrene, ifølge RTL.

Det er uklart om bilføreren kjørte inn i folkemengden med vilje. Ifølge DPA kjørte han først videre. Men så ble han stanset av andre mennesker. Et annet vitne sier at han så bilen kjøre veldig fort og at den ikke så ut til å bremse. Det melder kanalen RTBF.

Det satt to personer i 30-årene i bilen. Politiet har pågrepet begge.

Etterforskerne sier at disse to ble født i 1988 og 1990 og kom fra La Louviere. Det er samme område som hendelsen skjedde.

Christian Henry er hoved-anklager. Han sa at de to kom fra en nattklubb. Og at de nettopp hadde sluppet av en annen person.

– Blodprøve-svar ventes mandag. Og vil la oss å si om de har tatt narkotika, sier han til RTBF nyheter.

Politiet sier at det som skjedde ikke, var et resultat av en biljakt. Påtale-myndigheten sier det ikke er noe som tyder på et motiv om terror. Politiet kjente ikke til de to som er pågrepet, fra før.

Belgiske byer og landsbyer arrangerer mange gatekarnevaler. Det er en del av fastelavn-feiringen. Paradene i Binche og Aalst er de mest kjente.

Deltakere har på en spesiell drakt. Tradisjonen er at deltakerne blir hentet hjemme sent på natten. Og så går de samlet ned til sentrum av byen.

Alexander De Croo er Belgias statsminister. Han og andre ministre skyndte seg til stedet sammen med Belgias kong Philippe. De møtte førstehjelpere i Strepy-Bracquegnies idrettshall. Det var stedet hvor karnevals-paraden begynte.

– Det burde vært en dag med feiring etter en vanskelig tid. Det ble en dag med sorg, sier De Croo. Dette karnevalet var det første på to år. Det var avlyst i fjor og året før som følge av korona.

Mer fra Verden

Siste utgave

På forsiden nå