Verden

Folk i Shanghai er redde for at byen blir stengt på ny

Det blir flere og flere smittede med korona i Kina. Folk i byen Shanghai blir bedt om å ta det med ro. Årsaken er at folk handler så mye at butikkene blir tomme.

De siste dagene har myndighetene i Shanghai jobbet for å hindre at folk blir smittet med korona. Men de sliter. Flere og flere blir smittet. Det har ført til at mange kjøper mat på nett for å sikre seg. Onsdag var det for mange som prøvde dette. Det førte til at flere nettbutikker sluttet å virke.

Folk i byen er bedt om å være hjemme for å hindre smitte. Det fikk de beskjed om mandag. I tillegg er det ingen busser som kjører i byen med 25 millioner innbyggere. Folk utenfra må vise at bevise at de er friske.

Likevel er det flere som blir smittet. Folk skriver på sosiale medier at de er redde for at det blir en ny, stor nedstenging som følge av at det blir mer smitte.

Folk er blitt advart mot å spre rykter som kan føre til panikk. De som sprer slike rykter vil få et juridisk ansvar for følgene, sier myndighetene i byen.

Myndighetene i landet er også strenge. De har laget strenge regler for å hindre smitte. Store deler av landet har vært stengt under pandemien. Målet har vært å hindre all smitte.

Men Kina sliter også med omikron-varianten av korona. Det krever mer å hindre den fra å smitte videre. Dette fører til at Kina nå har sitt verste utbrudd siden starten av pandemien i 2019.

Tirsdag ble det funnet smitte hos 4.770 personer i landet. Lørdag ble det meldt at to personer i Kina var døde med korona. Det er første gang på over ett år at noen i Kina dør med viruset.

For å hindre smitte, blir det laget strenge regler selv på steder med noen få smittede. For en uke siden meldte avisa The Economist at over 40 millioner kinesere levde med en eller annen form for strenge regler.

Mer fra Verden

Siste utgave

På forsiden nå