Verden

Stoltenberg er åpen for å bli lenger i Nato

Jens Stoltenberg er åpen for å være sjef for Nato i ett år til. Men han sier det er noe de 30 landene i alliansen må bestemme.

Jens Stoltenberg skal etter planen bli sentralbank-sjef til høsten. Men onsdag ble han spurt om han er åpen for å være sjef i forsvars-alliansen Nato i ett år til.

En journalist fra magasinet Politico ville vite om det som skjer i verden og Europa har endret planene om å slutte 30. september.

– Dette er opp til de 30 allierte å avgjøre. Mitt fokus er å gjøre klart til toppmøtet i morgen, sa Stoltenberg. Han hadde pressekonferanse før møtet til Nato som skal være torsdag.

Stoltenberg sa også at det er flere tiår siden det har vært en så alvorlig sikkerhets-situasjon i verden.

Det er uenighet i Nato om det vil være rett å la Stoltenberg få jobbe lenger i Nato. Flere kilder har ifølge nyhetsbyrået NTB avvist det som usannsynlig. De har sagt det bør lytte til Stoltenberg når han har sagt at han vil hjem.

Andre mener derimot at det er et stort press på Stoltenberg om å være lenger i Nato. De mener det er feil å gjøre endringer slik situasjonen er nå.

NTB melder at flere land har spurt Stoltenberg, og prøvd å overtale ham til å bli lenger i Nato. Dette har skjedd også etter at han ble ansatt som ny sjef for Norges Bank.

Statsminister Jonas Gahr Støre skal også være med på møtet. Han føler mange støtter jobben Stoltenberg har gjort i Nato. Men han ønsker ikke å si noe mer om saken enn det, sa han til NTB.

Han ble også spurt av NTB om han trodde det ville bli tema på møtet torsdag. Det ville han heller ikke si noe om. Men han var åpen for at det kunne bli et tema.

Siste utgave

På forsiden nå