Verden

Nord-Korea skal ha skutt opp ny rakett

Sør-Korea sier det er skutt opp en rakett fra Nord-Korea. Japan mener også at det er skutt opp en rakett.

Raketten ble skutt ut mot havet i øst. Der skal den ha landet i havet, rundt 17 mil fra Nord-Japan. Det sier kystvakten i Japan. Ifølge dem kan det være snakk om et «mulig ballistisk missil».

Et ballistisk missil er en type rakett. De blir skutt ut i en bue som for det meste blir styrt av tyngdekraften på jorda. Slike raketter kan bli skutt langt nok til å treffe mål på andre kontinenter.

Det har vært flere slike tester fra Nord-Korea i år. I januar ble det gjort ni ganger. En av disse var den kraftigste de har testet siden 2017. De skal også ha prøvd å skyte opp noe sist uke, men ifølge Sør-Korea ble det mislykket. Noen eksperter mener det var en rakett av Hwasong-17, melder nyhetsbyrået NTB. Denne raketten blir også kalt Nord-Koreas «monster-missil».

Både USA og Sør-Korea har advart om at det virker som at Nord-Korea jobber hardt for å teste et nytt system for raketter som skal nå andre kontinent. Det er også frykt for at Nord-Korea vil teste en slik rakett, som også kan frakte atomvåpen. USA har sagt at Nord-Korea vil bli straffet om de gjør dette.

Siste utgave

På forsiden nå