Verden

Minst én drept etter store protester på Sri Lanka

De siste ukene har det vært mange og store protester i landet Sri Lanka. Politiet bruker nå makt for å få kontroll. Det siste døgnet er minst én person drept, og flere hardt skadd.

Landet er i sin verste økonomiske krise siden 1948. Da ble landet fritt fra Storbritannia. Krisa har ført til store protester.

Årsaken er at landet har for lite utenlandske penger. Dette fører til at de har vansker med å kjøpe bensin og diesel. Dermed er det stor mangel på begge deler, og det koster mye mer enn før.

Tirsdag var det store protester i hele landet. Også i byen Rambukkana. Den er rundt 9 mil nordøst for Colombo, som er hovedstaden i landet.

Politiet sier de har skutt mot demonstranter i byen. Det er første gang siden protestene startet.

Minst én person skal være drept. Flere skal også være hardt skadd. Ifølge avisa Times of India skal tre personer være kritisk skadd. Totalt skal 13 personer være skadd. Det er uklart om dette tallet også inkluderer skadd politi. Ifølge kanalen Al Jazeera skal 15 politifolk være så skadd at de er sendt til sykehus.

– Politiet valgte å skyte mot de som protesterte for å få kontroll på stedet. Det førte til at flere av dem ble skadd. Det sa Nihal Thalduwa til nyhetsbyrået Reuters tirsdag kveld. Han er talsmann for politiet.

Det er også store protester onsdag. Folk protesterer nå både mot dyrt drivstoff, men også mot volden fra politiet.

Mer fra Verden

Siste utgave

På forsiden nå