Verden

Flere land tror det kan komme dataangrep fra Russland

USA og fire andre land sier Russland har planer om et stort dataangrep. De mener det vil bli gjort mot land som har støttet Ukraina under krigen.

Det skal være flere tegn på at regjeringen i Russland kan starte et mulig dataangrep om kort tid. Det mener etterretnings-tjenestene i USA. Det samme sier også Storbritannia, Canada, Australia og New Zealand.

I advarselen blir det pekt på tre mulige mål for et slikt angrep. Det kan bli mot enten myndigheter, næringslivet, eller deler av staten, ifølge avisa The Guardian.

Hackere med støtte fra Russland er i stand til å gjøre stor skade. De har vist at de kan både skade store datanettverk, og stjele store mengder data. Og de kan gjøre begge deler uten at det trenger å bli oppdaget, står det i advarselen.

Den nevner fra også flere grupper som kan gjøre slike angrep. Noen av de er fra før mistenkt for å jobbe med russisk etterretning.

Flere land har sendt masse våpen som støtte til Ukraina. Det har ført til store tap for Russland etter at de angrep nabolandet 24. februar.

Siste utgave

På forsiden nå