Verden

General sier Russland vil ta mer enn bare Donbas

Russland vil ta kontroll over hele Donbas, sier en russisk general. Han sier også at de vil ta over hele kysten. Helt til grensa mot Moldova.

Planen til Russland er å gjøre det mulig å reise fra Donbas til Krim-halvøya. Der tok Russland makten i 2014. Men de vil også gjøre det samme for Transnistria, ifølge Tass. Det er det statlige nyhetsbyrået i Russland.

Transnistria er en del av Moldova. Men de har sagt de heller vil være et eget land. Russland har hatt soldater der i rundt 30 år. De har forklart det med at de skal sikre freden.

Rustam Minnekajev er generalmajor i den russiske hæren. Han sier ifølge Tass at det er bevis for at russere i Transnistria blir undertrykt. Han sier også at det nå virker som Russland er i krig med hele verden. Han sammenligner det derfor med det andre verdenskrig.

Russland anklaget også Ukraina for å undertrykke folk som brukte det russiske språket. Det skjedde kort tid før Russland angrep dem. Russland sa også det samme før de angrep Georgia i 2008.

Moldova har gjort det forbudt å bruke symboler som også blir brukt av den russiske hæren. Et eksempel på dette er bokstaven «Z». En viktig russisk politiker svarte med at landet og politikerne der bør være mer forsiktige med hva de sier og gjør.

Ifølge Storbritannia er det mye som tyder på at Russland vil satse alt på å få kontroll på store områder før 9. mai. Det er dagen Russland feirer at Sovjetunionen var med på å vinne andre verdenskrig mot Tyskland. De kaller det Den store, patriotiske krig.

Siste utgave

På forsiden nå