Verden

Minst 110 døde etter brann i Nigeria

Minst 110 personer er døde etter en brann i Nigeria. Det skjedde ved det som skal være et ulovlig anlegg for å lage diesel og bensin.

– Det er nå 110 døde. Det er opp fra de 80 personene som vi visste var døde. Årsaken er at flere folk har dødd av skader de fikk, sa Ifeanyj Nnaji til nyhetsbyrået AFP søndag kveld. Han jobber for Nema. Det er de som har ansvar for å håndtere kriser i landet.

Det startet å brenne fredag kveld. Det spredte seg raskt til to lagre for drivstoff. Disse skal ha vært på det som lokale myndigheter mener er et ulovlig raffineri for olje. Nå skal eieren av anlegget være etterlyst.

Gjennom helgen har det flere ganger kommet nye tall over hvor mange som er døde. Politiet sier at de som døde hadde vært med på å drive anlegget ulovlig.

Mer enn 100 personer skal ha vært på stedet da det begynte å brenne. Det sier folk som jobber for myndighetene i delstaten Imo til nyhetsbyrået AP. Det skal ha vært mange biler som sto i kø for å kjøpe drivstoff, sier andre kilder sier til avisa The Guardian.

Det er mange ulovlige raffinerier i Nigeria. Slik kan de som eier disse unngå å betale skatt og regler. Mange slike anlegg er i områder som er langt unna der myndighetene har oversikt.

Nigeria er det landet som skaper mest råolje i hele Afrika. Men svært få av raffineriene er eid av det offentlige. Det har ført til at landet må importere det meste av drivstoffet de trenger. Som følge av dette er det startet ulovlige anlegg.

Siste utgave

På forsiden nå