Verden

Mener noen angrep fransk internett natt til onsdag

Mange steder i Frankrike er det store problemer med å komme seg på internett. Flere steder i landet er kabler kuttet. Det er et angrep, sier en nettleverandør.

Flere steder i Frankrike er kabler kuttet. Det er uklart hvorfor det har skjedd. Men eksperter mener noen har sørget for at fiberkabler er kuttet flere steder på samme tid. Det som har skjedd, skal være noen ingen har sett før.

– En så stor hendelse av denne typen skjer aldri. Dette er første gang. Og enn så lenge er det ukjent hvem som har gjort det. Det sier en anonym sikkerhetskilde til nyhetsbyrået AFP.

Næringsdepartementet i Frankrike sier at de har fått mer informasjon om hva som har skjedd. Men andre departement skal ha avvist å si noe om det som har skjedd.

Nettleverandøren Free har lagt ut en melding på Twitter. De skriver at noen har gjort noe med kablene, og at det er gjort for å skade dem.

Kabler skal være kuttet flere steder. Flere av disse er mellom hovedstaden Paris og andre store byer. Det er mot Strasbourg i øst, Lille i nord og Lyon i sør.

– Angrepene skjedde klokka 4 om natten. Våre team har jobbet siden i dag tidlig, sa en talsmann for Free til AFP onsdag.

Leverandøren SFR sier de også var offer for noe ondsinnet rundt klokka 4. Det melder avisa The Local fr.

Mange kunder var uten internett. Andre merket problemer og at nettet fungerte dårlig onsdag morgen. Problemene har også hatt følger for andre leverandører. Det melder kanalen BFMTV.

Det er uklart hvor store skader som er gjort på kablene. Men noen steder er det tegn på at den er kuttet i begge ender, og at noen har tatt den midtre delen. Dermed må noen skjøte den i begge ender. Det vil ta mer tid enn om den bare var kuttet i to.

På nettsiden Downdetector ble det onsdag meldt inn flere tusen feil hos kunder av Free. Flere hundre feil ble meldt inn i løpet av natten.

Mer fra Verden

Siste utgave

På forsiden nå