Verden
Bildet er av Maia Sandu og Charles Michel. De står foran flaggene til Moldova og EU. Sandu er president i Moldova og Michel i EU. EU-flagget er blått, med en sirkel gule stjerner. Moldovas flagg er delt i tre fra topp til bunn. Til venstre er det blått. I midten er det gult. Og til høyre er det rødt. I midten er også en ørn og et våpenskjold. Arkivfoto: Kenzo Triboillard / AP / NTB

EU lover mer militær støtte til Moldova

Flere frykter at krigen i Ukraina vil spre seg til andre land. Nå lover EU-president Charles Michel at de vil gi mer støtte til Moldova. Også militært.

– I år har vi en plan om å gi mye mer støtte til Moldova. Vi vil gi soldatene i landet ekstra militært utstyr sa Michel onsdag. Han hadde da en pressekonferanse med Maia Sandu, som er president i Moldova.

Sist uke ble det meldt om flere angrep nordøst i landet. Det skal ha skjedd i det som blir kalt Transnistria. Det er en del av landet som har ønsket å være del av Russland. Det var en krig fram til 1992, og siden har området styrt seg selv som om de var et land. Det har vært russiske soldater der i 30 år.

Ukraina har advart om at Russland kan starte et angrep fra Transnistria. Ukraina sier det kan skje mot enten dem selv eller mot Moldova.

– Den europeiske union er solidarisk med dere. Med Moldova. Det er vår europeiske plikt å hjelpe og støtte landet deres, sa Michel.

Mer fra Verden

Siste utgave

På forsiden nå