Verden

Flere tusen personer i Irak måtte på sykehus etter uvær

Flere tusen irakere måtte ha hjelp på sykehus etter en sandstorm denne uka. Folk i store deler landet fikk vansker med å puste.

En storm i Irak har siden onsdag kveld virvlet opp sand og støv. Helsemyndighetene sier at folk med astma bør være inne i hjemmet sitt. Det bør også andre som kan bli syke av dårlig luft.

I byen Bagdad er det meldt om at 2.000 har fått problemer med å puste. Minst én person har dødd, sier Saif al-Badr, ifølge nyhetsbyrået INA. Al-Badr er talsmann for helsemyndighetene.

Han sier det er meldt om at mer enn 5.000 personer er blitt syke eller har fått vansker med å puste. Dette har gjort at de har mer beredskap i landet. Både på sykehus og andre etater som skal bidra ved kriser. De er også forberedt på at flere kan bli syke og trenge hjelp.

Det var storm i fem av 18 provinser i Irak. En av dem er Anbar. Den ligger i vest, og dekker nesten én tredel av arealet i landet. Anis Qais er talsmann i regionen. Han ber om at folk tar kontakt med helsesentre hvis de har plager i hals og lunger. Dette rådet er delt via både sosiale medier og moskeer.

Det er relativt vanlig med sandstormer i Irak. Men eksperter mener at det kan bli mer vanlig som følge av klimaendringer, ifølge kanalen BBC.

Mer fra Verden

Siste utgave

På forsiden nå