Verden
Bildet viser journalister og helsepersonell som triller båren med den drepte journalisten Shireen Abu Akleh. Dette er på et sykehus i byen Jenin på den okkuperte Vestbredden.

Al Jazeera-journalist drept av israelske soldater

En palestinsk journalist ble skutt og drept av israelske soldater på den okkuperte Vestbredden.

Shireen Abu Akleh ble drept av israelske soldater. Hun var journalist for den arabiske TV-stasjonen Al Jazeera. Det skjedde på den okkuperte Vestbredden, opplyser palestinske myndigheter om.

En annen journalist fra den palestinske avisen Al-Quds ble såret. Israelske soldater skjøt mot dem. Det var under et raid i byen Jenin. Dette skjedde onsdag morgen.

– Shireen Abu Akleh ble drept av israelske soldater med kaldt blod. Dette er et sjokk for oss alle, sier Al Jazeera i en uttalelse.

De to journalistene var på jobb sammen med flere andre journalister. De skulle dekke de israelske soldatenes raid i en flyktningleir da de ble skutt, bekrefter Al Jazeera. De to var iført skuddsikre vester med ordet «presse» på.

Akleh ble truffet i hodet. Hun ble fraktet til sykehus der hun døde kort tid etter.

En talsperson fra det israelske forsvaret hevder at personer inne i leiren skjøt og kastet bomber mot dem. De påstår at forsvaret derfor skjøt tilbake i selvforsvar.

Talspersonen sier også at journalistene som ble truffet, kan ha blitt truffet av palestinerne. Det vil nå bli etterforsket, skriver avisa Haaretz.

Shireen Abu Akleh var palestinsk. Hun jobbet for Al Jazeera i de palestinske områdene. Hun hadde jobbet for TV-stasjonen siden år 2000.


Mer fra Verden

Siste utgave

På forsiden nå