Verden
Bildet viser røyk som stiger opp fra stålverket Azovstal i Mariupol. Ukraina forhandler med Russland om å redde skadde soldater inne i stålverket. Foto: Alexei Alexandrov / AP / NTB

Vil bytte fanger for å redde soldater i Mariupol

Ukraina forsøker å redde skadde soldater i Mariupol. De vil bytte mot russiske soldater som er tatt til fange.

Europa — Ukraina forhandler med Russland. De ønsker å hente ut skadde soldater fra stålverket Azovstal i Mariupol. Ukrainske soldater og sivile har vært i stålverket lenge. Mange av soldatene har store skader.

Foreløpig har de ingen avtale. Men forhandlingene er på god vei, skriver Iryna Veresjtsjuk på Facebook. Hun er visestatsminister i Ukraina. De forhandler om å bytte russiske krigsfanger mot skadde ukrainske soldater i stålverket.

Russiske soldater har tatt kontrollen i Mariupol. De har omringet stålverket og angriper det hver dag. Men under stålverket er det ganger og tunneler der folk har søkt beskyttelse. De er snart tomme for mat og vann.

Veresjtsjuk forklarer at det ikke er mulig å få bort den militære blokaden med å bruke militær kraft.

– Azovstal-forsvarerne vil ikke overgi seg og bli fanger. Det står det respekt av, skriver hun, ifølge kanalen CNN.

Hun sa tirsdag at flere enn 1.000 soldater er igjen i stålverket. Hundrevis av disse er skadd Hun skriver at regjeringen nå jobber på flere måter for å få soldatene ut av stålverket.

– Vi leter ikke etter en ideell mulighet, men en som fungerer, heter det videre.

Mer fra Verden

Siste utgave

På forsiden nå