Verden
Gatene er folketomme i Nord-Koreas hovedstad Pyongyang. Det er innført svært strenge smittevernrestriksjoner i landet som for første gang siden pandemien brøt ut melder om koronasmitte. Nesten 2 millioner har meldt inn feberlignende symptomer, ifølge statlige medier. Det antas at det stort sett er snakk om covid-19. Foto: Korean Central News Agency / Korea News Service via AP / NTB

Nord-Korea sliter med at millioner blir smittet med korona

Før de siste ukene har Nord-Korea sagt at de har null korona-smitte. Nå har det endret seg. Nesten to millioner folk er smittet med viruset siden april.

For noen uker siden ble en person fra Nord-Korea smittet med korona-viruset. Det var det første tilfellet, ifølge landet selv. Nå nærmer de seg nesten to millioner smittede. Det skriver nyhetsbyrået KCNA.

De skriver også at flere millioner er blitt syke med feber. Og at minst 740.160 må i karantene. Det antas at mesteparten av de som er syke har korona. 63 personer har dødd så langt. Eksperter tror det kan være mange flere.

Nord-Korea har takket nei til vaksiner fra utlandet. Og de som bor der har dermed ingen immunitet. Nord-Korea og Eritrea er de eneste landene som ikke har begynt å dele ut vaksiner.

Kim Jong-un sier at smitten er en stor krise for landet. De har også laget strenge regler som følge av smitten. Jong-un er landets leder.

---

Kort om saken

  • Nord-Korea sliter med korona-viruset.
  • De har aldri hatt korona før nå, ifølge dem selv.
  • Nå er nesten to millioner mennesker smittet med viruset.

---

Mer fra Verden

Siste utgave

På forsiden nå