Verden

11 nye tilfeller av apekopper i Storbritannia

Storbritannia melder om en dobling i antall påviste tilfeller av apekopper.

Verdens helse-organisasjon (WHO) kaller inn til hastemøte om apekopper. Det skriver kanalen TV 2.

Flere eksperter skal være med på møtet. De skal diskutere det pågående utbruddet i Europa. Det skriver den britiske avisa The Telegraph.

I Storbritannia har det blitt oppdaget elleve nye tilfeller.

– De fleste tilfellene er milde. Jeg kan bekrefte at vi har skaffet oss flere doser med vaksiner. Vaksinene er effektive mot apekopper, sier Sajid Javid, ifølge nyhetskanalen Sky News.

Han er helseminister i Storbritannia. Han hadde et møte på fredag. Det var sammen med helseministrene i de andre G7-landene. G7-landene består av de sju rikeste demokratiske industri-landene i verden.

Javid fortalte dem om hva de vet om situasjonen så langt.

Storbritannia var et av de første landene i Europa som påviste tilfeller av apekopper. Fredag ble det kjent at apekopper var oppdaget i Frankrike og Tyskland også.

Foreløpig er det ikke meldt om smittetilfeller i Norge. Men Folkehelseinstituttet har opplyst at de følger situasjonen nøye.

Ifølge FHI gir apekopper et sykdomsbilde som minner om kopper. Men sykdommen er mye mindre smittsom og har lavere dødelighet. Det er snakk om feber og utslett som ligner vannkopper.

– Sykdommen er vanligvis mild, og de fleste smittede vil bli friske uten behandling i løpet av noen uker. Noen vil utvikle hudarr, skriver instituttet.

Sykdommen smitter fra dyr til mennesker. Men den kan også smitte mellom mennesker via kontakt med utslett eller dråper.

Mer fra Verden

Siste utgave

På forsiden nå