Verden

Har stengt alle veier inn til hovedstaden før stor demonstrasjon

Ingen veier inn til Islamabad er åpne. Myndighetene i Pakistan har stengt de før det som er meldt å bli en stor demonstrasjon.

Det er Imran Khan som har bedt folk møte opp for å demonstrere. Han måtte slutte som statsminister i april.

Det skjedde etter at parlamentet stemte, og viste at han manglet nok støtte til å fortsette. Siden da har Khan arrangert flere demonstrasjoner. Det har ført til stadig mer press mot den nye regjeringen.

Onsdag har han en plan om å komme til Islamabad sammen med flere titalls tusen mennesker. Mange av disse skal være fra Peshawar, som er byen han kommer fra. Men det er ventet at han vil støtte fra mennesker som kommer fra andre byer også.

Statsminister Shehbaz Sharif og hans regjering har sagt at de vil få slutt på demonstrasjonene. Sharif sier det er et forsøk på å splitte nasjonen. Derfor er alle veier fra Peshawar, Lahore og Multan stengt. Politiet har brukt tåregass mot tilhengere av Khan som prøvde å fjerne sperringene.

Siste utgave

På forsiden nå