Verden

Hva skjedde med soldatene i stålverket Azovstal?

Mer enn 2.500 ukrainske soldater fra Azovstal kan være tatt av russerne. Det tror president Volodymyr Zelenskyj.

Europa — De ukrainske soldatene i Mariupol kjempet så lenge de kunne. De slåss mot russiske soldater innenfra stålverket Azovstal. Men til slutt måtte de overgi seg.

Det kan være mer enn 2.500 personer fra stålverket som nå sitter i russisk varetekt. Det tror Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj.

Han holdt en pressekonferanse i Kyiv. Presidenten sa at de hele tiden får ny informasjon om hva som kan vente soldatene. Det skriver kanalen CNN.

Soldatene er nå i Donetsk og Luhansk. Der sitter de i varetekt. Regionene er kontrollert av russerne. De som styrer i Donetsk har snakket om at noen av soldatene kan bli stilt for retten.

Soldater forskanset seg i stålverket i ukevis. Det skjedde mens Mariupol var beleiret av russiske styrker. Soldatene overga seg i mai. De kom til slutt ut sammen med skadde soldater. Igjen i stålverket var også mange soldater som var døde.

Zelenskyj sa at den første fasen var å få soldatene levende ut av Azovstal. Det er fullført.

– I dag er det den andre fasen som gjelder. Det er å hente dem levende hjem. Vi vet hva vi kan bli enige om med russerne, vi vet hva prisen er. Vi vet at vi ikke kan stole på dem, sa Zelenskyj.

Siste utgave

På forsiden nå