Verden

Mer enn 10.000 migranter har reist over Den engelske kanal i år

Til nå i år har mer enn 10.000 migranter tatt seg sjøveien til Storbritannia, ifølge det britiske nyhetsbyrået Press Association.

Så langt i år skal over 10.000 migranter ha reist over Den engelske kanal. Det melder nyhetsbyrået Press Association. De sier tallet ble passert tirsdag. Men det er ventet at det offisielle tallet vil være klart onsdag.

Det kan være svært farlig å reise med båt over Den engelske kanal. Mange personer dør i forsøket. En stor andel av forsøk på å krysse kanalen er stoppet som følge av et samarbeid mellom Storbritannia og Frankrike. Det sier talsmannen til Boris Johnson. Han er britisk statsminister.

Storbritannia har også laget en avtale med Rwanda. Det er mange som mener det er en urettferdig avtale. For med den kan folk bli sendt ut fra Storbritannia hvis de har kommet til landet på ulovlig vis. Da må de være i Rwanda mens de venter på svar på sin asylsøknad. Det er ventet at første fly fra Storbritannia til Rwanda skal reise 14. juni.

Flere andre land i Europa har vurdert en lignende plan for å sende asylsøkere til land i Afrika. Ifølge nyhetsbyrået NTB vil Danmark gjøre som Storbritannia. De vil også sende asylsøkere til Rwanda.

I fjor var det 28.526 personer som reiste over Den engelske kanal i små båter. I 2020 var det 8.466. I 2019 var det 1.843, og i 2018 var det bare 299 personer som prøvde seg på reisen. Det viser tall fra regjeringen i Storbritannia.

Siste utgave

På forsiden nå