Verden

Nå er Macron, Scholz og Draghi i Kyiv

De tre lederne fra Frankrike, Tyskland og Italia er framme i Kyiv. Etter bare kort tid fikk de høre flyalarmen i byen.

Emmanuel Macron, Olaf Scholz og Mario Draghi kom fram til Ukraina torsdag morgen. De er i hovedstaden Kyiv for å møte ledere i Ukraina. Macron er president i Frankrike. Scholz er statsminister i Tyskland. Draghi er det samme i Italia.

De reiste med et nattog fra Polen. Der hadde de med seg presse, og det er delt flere bilder fra reisen. De viser at det er god stemning mellom de tre.

Alle de tre har fått beskjed fra Ukraina om at de må være tøffere mot Russland.

Tysklands statsminister Olaf Scholz ankom torsdag morgen Ukrainas hovedstad Kyiv med samme tog som Frankrikes president Emmanuel Macron og Italias statsminister Mario Draghi. Foto: AP / NTB

– Vi vil vise solidaritet, men også sørge for at hjelpen vi har organisert skal fortsette. Både den som er økonomisk, den som er humanitær og våpen. Og den vil vare så lenge det er nødvendig for Ukrainas kamp. Det sa Scholz til avisa Bild.

– Dette er et viktig øyeblikk. Det er et budskap til ukrainerne om at Europa er solidarisk med dem, sa Macron da han gikk ut av toget i Kyiv.

Ukrainas visestatsminister Iryna Veresjtsjuk tok imot Frankrikes president Emmanuel Macron da han ankom Kyiv torsdag. Foto: AP / NTB

Han sa de tre vil snakke med ukrainske ledere om hva som bør skje både nå og i framtiden. De skal også møte Klaus Iohannis. Han er president i Romania, og er også i Kyiv. Det melder han selv på Twitter.

Vitalij Klitsjko er ordfører i Kyiv. Han sier at han er glad og stolt over å få ta imot lederne fra Europa.

– Det er et tegn på sterk støtte i en tid der det fortsatt er en risiko ved å besøke Kyiv. Raketter kan treffe igjen når som helst, sier han.

Det fikk også lederne høre på annet vis. Nyhetsbyrået DPA melder at flyalarmen ble utløst i Kyiv kort tid etter at Macron, Scholz og Draghi kom fram.

Alarmen kan varsle om at raketter er på vei mot byen. Men den kan også bli brukt til å varsle folk om at de må følge nøye med, ifølge kanalen CNN.

Mer fra Verden

Siste utgave

På forsiden nå