Verden
Bildet er av Kim Jong-un og kona Ri Sol-ju som gjør klar medisiner for å bli sendt til byen Haeju. Bildet er delt av myndighetene i Nord-Korea, og via det statlige nyhetsbyåret KCNA. Det er ukjent hvor bildet er fra, når det er fra og det er ikke bekreftet at noe uavhengig medie. Foto: Nord-Koreas statlige nyhetsbyrå KCNA / Korea News Service / AP / NTB

Ukjent smitte hos flere hundre familier i Nord-Korea

Flere hundre familier er syke. De har fått en ukjent tarm-sykdom, ifølge myndighetene i Nord-Korea.

Kim Jong-un har bedt om at smitten må være under kontroll så raskt som mulig. Han er leder i Nord-Korea. Søsteren Kim Yo-jong skal ha bidratt med medisin til arbeidet med å hjelpe de syke i regionen Sør-Hwanghae.

Medisinen skal bli delt ut til 800 familier, melder KCNA. Det er et statlige nyhetsbyrået i Nord-Korea. De sier familien er syke etter at en «akutt epidemi» har spredt seg noen steder i regionen.

Det kan få store følger om mange flere blir syke. For Sør-Hwanghae er et av stedene i landet der det blir laget mest mat. Og det er det for lite av allerede i Nord-Korea.

Ifølge kilder i Sør-Korea kan smitten være enten kolera eller tyfus. Det melder nyhetsbyrået Reuters ifølge kanalen BBC.

Landet sier de er villige til å hjelpe Nord-Korea med å få kontroll, hvis nordkorea ønsker det.

Det er sjelden det kommer nyheter ut fra Nord-Korea. Så sent som i mai meldte de at det for første gang var funnet smitte av korona i landet. Siden det er det funnet mer enn tre millioner «feber-tilfeller». Helseeksperter mener det er navnet Nord-Korea bruker på folk som er smittet med korona. Det er også klart at 73 smittede har dødd, viser offisielle tall. Det bor 25 millioner personer i landet, og de er uvaksinert mot korona.

Flere eksperter har advart om at det vil bli krise i landet hvis korona sprer seg videre. Landet skal ha ett av de dårligste helsetilbudene i verden. Sykehusene skal mangle utstyr og ha få intensiv-plasser. De har heller ingen medisin mot korona, og ingen kapasitet til å teste mange av gangen.

Mer fra Verden

Siste utgave

På forsiden nå