Verden
Bildet viser øverste leder for delstatspolitiet i Texas, Steve McCraw, som vitnet i en senatshøring i Austin tirsdag.

Mener politiet gjorde en dårlig jobb

21 mennesker døde i en skolemassaker. Sikkerhetssjefen i Texas mener politiets reaksjon på angrepet var en «elendig fiasko».

I slutten av mai drepte en tenåring 19 barn og to lærere. Det er den verste skolemassakren i USA på ti år. Det skjedde i Uvalde i delstaten Texas.

Det lokale politiet har fått kritikk etter hendelsen. Det har kommet fram et mange politifolk ventet på utsiden av skolen. De ventet lenge før de konfronterte gjerningsmannen.

Saken blir nå etterforsket. Steve McCraw er Texas sin sikkerhetssjef. Politiet hadde nok folk og utstyr til å stanse gjerningsmannen få minutter etter han gikk inn på skolen, sa McCraw tirsdag.

Ifølge ham var det politimannen med høyest grad på stedet som hindret politibetjentene i å gi inn i klasserommene. Det er fordi han «bestemte seg for å sette betjentenes liv foran barnas liv», sa McCraw.

Han har sagt at klasseromsdøra var låst. Ifølge McCraw er det trolig ikke riktig. Han ventet på en nøkkel politiet ikke trengte, sa han.

– Det er beviser for at politiets reaksjon på angrepet var en elendig fiasko. Det var helt motsatt av alt vi har lært de siste to tiårene siden Columbine-massakren, sier McCraw.

Mer fra Verden

Siste utgave

På forsiden nå