Verden
Bygninger ødelagt av russiske luftangrep i Lysytsjansk fotografert 16. juni. Foto: 
Efrem Lukatsky / AP / NTB

Russland med nye kamper i Lysytsjansk

Russland jakter på neste by øst i Ukraina. De russiske styrkene har krysset elva Donets. Lysytsjansk er snart under angrep fra alle kanter.

Europa — Lysytsjansk er tvillingbyen til Sievjerodonetsk. Den ligger på den andre sida av elva Donets. I snart to måneder har det vært kamper der. Nå blir kampene stadig hardere. Byen ligger viktig til i Donbas-regionen. Det er dette området Russland jobber mest for å ta.

Den amerikanske tankesmia Institute for the study of war (ISW) kommer med oppdateringer om krigen i Ukraina. De skriver at kampen om Lysytsjansk pågår for fullt. Russiske styrker rykker fram mot byen sørfra. Det er kamper i selve byen. Andre russiske styrker kan snart angripe fra nord.

Det skjer etter at de har krysset den viktige elva Donets. Det kan tolkes som om Russland ønsker å feste grepet om nordsiden av Lysytsjansk. Slik kan de omkranse de ukrainske soldatene som er igjen.

Ukrainske styrker kan ha redusert eller gitt opp forsvaret av den vestlige elvebredden nord for byen. Det skriver ISW.

I selve byen er det harde kamper i sør og i et industriområde.

Ukrainas forsvarsminister heter Oleksij Reznikov. Han sier at det får store følger for andre land i Europa hvis Ukraina blir tatt av Russland. Da vil flere land i Europa bli angrepet av russerne.

Reznikov sier at det ikke er noe poeng i å forsøke å hindre at spenningen stiger mot Russland. Han sier at krigen allerede er i gang.

– Tredje verdenskrig har startet, sier Reznikov i et intervju med Sky News.


Mer fra Verden

Siste utgave

På forsiden nå