Verden
Bildet er av flere avlange ballonger med meldinger om hva som skjer i Nord-Korea. De blir sendt fra en stor asfaltert plass i Sør-Korea. Det står folk rundt omkring på bakken. Ahn Young-joon / AP / NTB

Nord-Korea mener korona kan ha blitt sendt inn i landet med ballonger

I over to år påsto myndighetene i Nord-Korea landet var fritt for korona. Det endret seg for få uker siden. Nå hinter de om at smitten kan ha kommet med ballong fra Sør-Korea.

Folk i Nord-Korea kan ha tatt på ballonger med smitte, ifølge myndighetene i landet. Det skal ha ført til at folk ble syke med korona.

Nord-Korea har stengt grensa siden korona begynte å spre seg over hele verden. Dette skal ha virket for å hindre smitten i å komme til landet. Men 12. mai i år sa de at det var et stort utbrudd i landet. De har senere sagt at de har kontroll på dette.

Myndighetene i Sør-Korea sier det er umulig at disse ballongene kan ha tatt med seg smitte til landet. De mener forskning viser at det er umulig for viruset å spre seg på den måten.

I nord mener de at smitten har spredd seg fra byen Ipho nær grensa. Myndighetene i nord mener viruset senere spredte seg til hovedstaden Pyongyang med folk som var smittet.

Ledere i Nord-Korea har vært sinte på Sør-Korea i mange år for at det blir sendt ballonger over grensa.

På ballongene er det ark med politiske meldinger. De blir ofte sendt av folk som har rømt fra Nord-Korea og over grensa i sør.

Det er blitt forbudt å sende slike ballonger fra sør til nord. Men sent i april ble det sendt ballonger igjen. Da sendte en aktivist mange ballonger over grensa. Det var festet munnbind, smertestillende medisin og annet for å hjelpe folk i nord som var smittet med korona.

Mer fra Verden

Siste utgave

På forsiden nå