Verden

Beredskapen i København hylles

Beredskapen og samarbeidet mellom nødetatene i København under skytingen blir hyllet.

Tre personer ble skutt og drept på et kjøpesenter. To av dem skal være 17 år gamle. Det skjedde i København i Danmark søndag kveld. Det skjedde på et kjøpesenter som heter Field’s. En dansk mann er pågrepet.

Samarbeidet mellom nødetatene i København får skryt. Alle som kunne bli reddet ble reddet. Det handlet om godt samarbeid mellom ambulansepersonale, politi og beredskapen i København.

Det kom fram på en pressekonferanse i Region Hovedstaden mandag.

– Hele helseberedskapen i Region Hovedstaden har vist at det kan mobiliseres når det virkelig gjelder. Mange avbrøt ferien for å komme inn og hjelpe, sa Anders Damm-Hejmdal. Han er sjeflege ved 112.

Han sa at det på kort varsel ble sendt 31 ambulanser fra Region Hovedstaden til Field’s. i tillegg til ti ambulanser fra Region Sjælland. Det første akutteamet ankom etter få minutter.

– Det betydde at man raskt kunne få brakt pasienter ut til ambulansene. Det startet livreddende behandling svært raskt, sa han.

– Alle de som kunne reddes, ble reddet på stedet.

Han fortalte at alle sykehus i hele København omstilte seg raskt. De kunne ta imot mange skadde. Det samme gjorde den psykiatriske beredskapen.

Han oppsummerer at tilstanden fortsatt er kritisk for én av de tre skadde som er innlagt på Rigshospitalet. Tilstanden er stabil for de andre to. Tilstanden er ikke kritisk for en siste pasient som er på Herlev Hospital.

Siste utgave

På forsiden nå